Wedstrijdinformatie Winter Triatlon Twente 2018 Voorlopig

Inschrijven

Via de internetpagina van Winter Triatlon Twente, www.wintertriatlontwente.nl en www.ntbinschrijvingen.nl, kan men zich inschrijven voor de verschillende afstanden. Inschrijven op de wedstrijddag is slechts zeer beperkt mogelijk, de meeste onderdelen hebben op de wedstrijddag geen vrije startplaatsen meer. Een eventuele na-inschrijving op de wedstrijddag dient uiterlijk 60 minuten voor de start plaats te vinden.

Categorie-indeling / Inschrijfgeld

De verschillende categorieën en het bijbehorende inschrijfgeld. Deelnemers die geen atleten of aspiranten licentie van de NTB hebben of in het bezit zijn van een of KNWU  wedstrijdlicentie moeten bij inschrijving een daglicentie aanschaffen.

Afstand Categorie (1)

Inschrijfgeld (4)

Daglicentie
Kinderafstand (2, 3) tot 12 jr. / 12 tot 14 jr. € 10,- € 3,-
       

Super Sprint  (NK jeugd)

12 tot 16 jr. € 13,- € 3,-
Super Sprint (starters) 16+ € 25,- €3,-
       
Sprint (NK junioren) 16 tot 20 jr. € 16,- € 7,75
Sprint 20 tot 40 jr. / 40 tot 50 jr. / 50+ € 28,- € 7,75
Sprint estafette Team dames / heren € 30,- € 7,75
       
Kwart Winter Triatlon (NK) 20+...... NK indeling € 40,- € 7,75
Kwart estafette Team dames / heren € 45,- € 7,75

 

(1) De categoriën worden ingedeeld op basis van de leeftijd van de atleet op 31-12-2018

(2)  Bij kinderen jonger dan 8 jaar mag een ouder/verzorger op het fietsparcours meefietsen op voldoende afstand achter het kind

(3) ouders van kinderen jonger dan 8 jaar mogen helpen met veterstrikken in de ijshal. (m.u.v. top 5 kinderen). Ouders wachten in de ijshal niet in de wisselzone! Verder zijn er GEEN ouders meer toegestaan in de wisselzone zonder bijzondere toestemming van de wedstreidleiding!

(4) Na 10 maart stijgen de prijzen voor deelname met € 5,- en kan alleen nog via Ideal betaald worden.
Opzeggingen tot 10 Maart. Na deze datum vindt er geen restitutie plaats.

Route naar de IJsbaan Twente

Starttijd en afstanden Winter Triatlon Twente 2018

Deelnemen aan de Winter Triatlon Twente kan op verschillende manieren. Zowel individueel of in teamverband kan op verschillende afstanden gestart worden. Voor de jeugd en de kinderen zijn twee verschillende afstanden.

  starttijd   Lopen     Fietsen     Schaatsen  
Jeugd / Super Sprint cat. 12+ 11:00   2.5 km * 1 ronde   15 km * 2 ronden   5 km 13 ronden
Starters / Super Sprint 11:01   2.5 km * 1 ronde   15 km * 2 ronden   5 km 13 ronden
Kinderen  (CAT 5) (+8, +12) 11:30   1.25 km * 1 ronde   6 km * 1 ronde   2 km 5 ronden
Sprint individueel Junioren 16+ & cat +20 12:00   5 km * 1 ronde   22 km * 3 ronden   10 km 27 ronden
Sprint individueel cat. +40 +50 12.00   5 km * 1 ronde   22 km * 3 ronden   10 km 27 ronden
Sprint team 12:00   5 km * 1 ronde   22 km * 3 ronden   10 km 27 ronden
Kwart individueel 12:30   10 km * 2 ronden   50 km * 7 ronden   20 km 54 ronden**
Kwart team 13:00   10 km * 2 ronden   50 km * 7 ronden   20 km 54 ronden

* belangrijk: op het tabblad route en parcours zijn de plattegronden te vinden neem deze goed in u op!

** Pylonen in de binnenbocht.

Meer informatie wissel Meer informatie loop parcours Meer informatie fiets parcours Meer informatie IJsbaan

 

NK overall, NKU23, NK Jeugd, NK Junioren

De winnaars in de categorieën overall, NKU 23 (op de Kwart),  D/H12+, (jeugd op de Super Sprint) en D/H16+ (junioren A en B op de Sprintafstand) mogen zich een jaar lang Nederlands kampioen Wintertriatlon noemen. Winter Triatlon Twente is aangewezen om deze nationale titelstrijd te organiseren. Om aan het Nederlands Kampioenschap Jeugd en Junioren deel te kunnen nemen is de Nederlandse nationaliteit vereist en het lidmaatschap van de NTB, KNSB, KNWU of AtletiekUnie.

Inchecken

Vanaf 9.15 uur kunnen de deelnemers inchecken bij het inschrijfbureau in de hal van de IJsbaan Twente. Hier ontvangt men de wedstrijdbenodigdheden zoals startnummers, nummersticker voor de fiets en transponder. dit na vertoon van uw legitimatie of licentie! Het aanmelden en inchecken dient uiterlijk 60 minuten voor de start plaats te vinden. van af 9.30 uur opent de wisselzone. 

 

Wedstrijdnummers

De wedstrijdnummers dienen als volgt te worden gedragen:

Het op enigerlei wijze veranderen van de nummers (bijv. het afplakken van de sponsornaam) leidt tot diskwalificatie.

Limieten

De limiettijden gelden vanaf het startschot.  voorbeeld: op de kwart moet er binnen 3  uur na het geven van het startschot (begin loop onderdeel) gestart worden met schaatsen.
 
Bij overschrijding van de limiet wordt de betrokken deelnemer uit de race gehaald.
 
 
start fietsen
 start schaatsen
finish Schaatsen
Kinderen
20 min
45 min
65 min
Jeugd en starters
 30 min
1 uur 10 min
1 uur 30 min
Sprint individueel
 45 min
1 uur 45 min
2 uur
Sprint team
 45 min
1 uur 45 min
2 uur
Kwart individueel
1 uur
3 uur
3 uur 45 min
Kwart team
 1 uur
3 uur
3 uur 30 min

 

Transponders

De registratie van de loop- en fietstijden, het aantal schaatsronden en de rondetijden wordt verzorgd door MYLAPS door middel van de AMB ChipX. Deze transponder dient zichtbaar om de linker- of rechterenkel te zijn bevestigd.

Na afloop van de wedstrijd dient u de transponder in te leveren bij de wisselzone  bij het ophalen van de fiets. Wanneer je na afloop je transponder niet bij één van de inleverpunten teruggeeft, heeft u tot 25 April de gelegenheid de transponder terug te sturen naar de organisatie. Wanneer de transponder niet op 25 april in ons bezit is, gaan wij ervan uit dat u de chip in uw bezit wilt houden. In dat geval zal een bedrag van € 75,- in rekening worden gebracht.

 

Omkleden

Deelnemers kunnen gebruik maken van de douches en toiletgelegenheid in de IJsbaan Twente. Laat geen kostbaarheden achter in de kleedkamers. De organisatie is niet aansprakelijk voor het zoek raken en/of beschadigen van persoonlijke eigendommen!

 

 

Wissels (Teams / Estafette)

De wissels bij de teams vinden plaats in het wisselvak in de wisselzone door overdracht van de transponder. De schaatsers die in een team deelnemen mogen al voor de wissel hun schaatsen aan hun voeten hebben.

 

Ronden tellen

U moet zelf het aantal ronden bijhouden los van de telling in het tijdwaarnemingsysteem.Heeft u geen eigen teller? Bij de inschrijving zijn tellers beperkt te koop voor €12,95.

Daarnaast worden de namen van rijders bij het schaatsen die in hun laatste paar ronden zitten weergegeven op het ronde scherm aan de binnenzijde van de baan.

 

Fietsen

De start van het fietsonderdeel begint na de wisselzone. In de wisselzone  mag absoluut niet gefietst worden. Deelnemers moeten dus met de fiets aan de hand naar de uitgang van de wisselzone lopen. Het dragen van een fietshelm is verplicht. De helm mag pas af en losgemaakt worden als de fiets is weggezet. Het deel van het parcours van de wisselzone naar de fietsronde moet in beide richtingen worden afgelegd. Wees hier alert op tegenliggers! Ligfietsen zijn niet toegestaan. Let op!! het parcours is verkeers arm d.w.z. er kan overig verkeer op de rijbaan aanwezig zijn. Houd u aan de geldende verkeersregels.

 

 

Stayeren (nieuw va. 2017)

Bij het fietsonderdeel is het stayerverbod van kracht conform het wedstrijdreglement van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB).

Als een atleet betrapt wordt op stayeren, dan wordt een blauwe kaart getoond. Hij of zij moet zich dan in de strafbox (in de wisselzone) melden om een tijdstraf uit te zitten. Die tijdstraf varieert met de afstand: 1 minuut op de Sprint, 2 minuten op de Kwart. Vergeet een atleet zich te melden in de strafbox? Dan wordt de niet-uitgezeten tijdstraf direct omgezet in een diskwalificatie.

Alle uitgedeelde gele en blauwe kaarten worden door officials geregistreerd. Deze registratie wordt na de wedstrijd gelegd naast de registratie van de uitgezeten tijdstraffen

Schaatsen (let op HELM VERPLICHT)

De schaatsen moeten aan de achtereinden zijn afgerond. Dit wordt bij de ingang van de wisselzone gecontroleerd. Het dragen van wanten en/of vingerhandschoenen en een helm is verplicht. Geheel of gedeeltelijk ontblote vingers, armen en of benen is tijdens het schaatsen niet toegestaan. De helm moet een goedgekeurde schaats- of een fietshelm zijn m.u.v. een tijdrithelm. Als u fietst met een tijdrithelm moet u deze voor het schaatsen wisselen..

 

Verzorging

Bij de verzorging post aan het loopparcours en in de ijshal is  PowerBar Isoactive sportdrank beschikbaar.

Alle deelnemers (ook de estaffete loper en fietser) mag in de IJshal gebruikmaken van de verzorgingspost. deze verzorging wordt u aangeboden door de Zuivelhoeve. 

EHBO

Eventuele verwondingen en/of ongevallen moeten direct worden gemeld bij de EHBO post. Verzorging en/of begeleiding van derden is niet toegestaan.

 

Wijzigingen

De wedstrijdleiding heeft het recht in geval van buitengewone omstandigheden de wedstrijd te stoppen of het parcours op enigerlei wijze te veranderen indien dit noodzakelijk wordt geacht.
In gevallen waarin het wedstrijdreglement van de NTB niet voorziet beslist de wedstrijdleiding. De eventuele beslissingen hieruit voortvloeiend zijn bindend.

 

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats bij de finish op het middenterrein van IJsbaan Twente, ongeveer een half uur na de finish van de laatste deelnemer van de desbetreffende afstand.

 

 

Prijzen

Er zijn ereprijzen voor de snelste drie sporters in onderstaande leeftijdscategorieen.
 
Kinderen, twee categorieën:
 • jongens en meisjes ouder dan 10 jaar (geboortejaar 2018 t/m 2007)
 • jongens en meisjes ouder dan 12 jaar (geboortejaar 2006 t/m 2005)
 
Jeugd / Super Sprint, categorie:
 • jongens en meisjes ouder dan 12 jaar (geboortejaar 2006 t/m 2003)

Starters / Super Srint, geen prijsuitrijking

Sprint individueel
 • dames en heren
 • dames en heren ouder dan 40 jaar (masters 40+) (geboortejaar 1978 t/m1969)
 • dames en heren ouder dan 50 jaar (masters 50+) (va. geboorte jaar 1968)
Sprint teams
 • dames* en heren (voor het winnende team De Tjellens Wissel bokaal Sprint)
Kwart individueel
 • dames en heren ouder dan 20 jaar (senioren) (geboortejaar 1998 t/m 1979)
 • dames en heren ouder dan 40 jaar (masters 40+) (geboortejaar 1978 t/m1969)
 • dames en heren ouder dan 50 jaar (masters 50+) (va. geboorte jaar 1968)
Kwart teams
 • dames* en heren (voor het winnende team De Tjellens Wissel bokaal Kwart)

* bij een volledig dames team

bij minder dan 5 voorinschijvingen per categorie wordt deze samen gevoegd.

Prijzengeld

Er is in totaal €1250,- aan prijzengeld voor de snelste deelnemers beschikbaar, dat volgens onderstaand schema verdeeld wordt: 

  Kwart individueel Sprint individueel
   Heren overall  Dames overall Heren overall Dames overall
1e  € 250  € 250 € 40  € 40
 2e  € 150  € 150  € 25  € 25
 3e  € 100  € 100  € 10 € 10
 4e  € 50 € 50    

 

Bezwaren

Bezwaar kan worden gemaakt tegen gedrag van een deelnemer, een wedstrijdofficial of de omstandigheden van de wedstrijd conform het wedstrijdreglement van de NTB.

 

Wedstrijdreglement

 1. De wedstrijd wordt georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse Triathlon Bond. Iedere atleet wordt geacht te weten dat hij/zij meedoet op eigen risico en dat hij/zij bij ongeval of anderszins de organisatie vrijwaart van elke vorm van aansprakelijkheid.
 2. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het zoekraken en/of beschadigen van persoonlijke eigendommen.
 3. Als de omstandigheden daartoe aanleiding geven (weersgesteldheid, onvoorziene parcourssituatie, etc) behoudt de organisatie zich het recht voor om de wedstrijd te wijzigen of in te korten.
 4. In alle niet voorziene gevallen beslist de wedstrijdleiding

 

Nog vragen over de wedstrijdinformatie

Heeft u nog vragen, tips of opmerkingen over de wedstrijdinformatie? Dan kan u deze mailen naar info@wintertriatlontwente.nl. dank voor uw medewerking.

Wedstrijdleiding Winter Triatlon Twente

De wedstrijdleiding is in handen van René Lehr.

 

Voorzitter stichting Winter Triatlon Twente

De voorzitter van de stichting Winter Triatlon Twente is George Bouret.